94. Reigning Sound – Love and curses (2009)

I arven fra hjembyen Memphis, Tennessee, har Greg Cartwright og hans Reigning Sound brukt dette tiåret på å perfeksjonere bandets soulfulle garasjerock, der det meste fra byens musikalske tradisjoner møtes i eksplosiv ferskvare. Årets «Love and curses» er nummer fem i rekken fra låtskriver Cartwright og hans disipler, og den tidligere bluespunkeren fra Oblivians setter like greit sin signatur på det mest helstøpte albumet fra Reigning Sound til dags dato, for øvrig i skarp konkurranse med kruttønna «Time bomb high school» fra 2002.

Greg Cartwright skriver fremdeles om trøblete kjærlighet, der han bretter ut et herjet hjerte. Med et hissig band i ryggen skapes det tidløs rock med enkle og virkningsfulle grep. Veteranbandet stiller med hentesveis og er på ingen måte innovativt og nyskapende. Tvert imot, her er det tradisjon og hjerter i brann som gjelder. Rock av klassisk format var kanskje bedre før i tiden, men det er betryggende at også 00-tallet har gitt oss band som forvalter arven på slående vis.

«Love and curses» blander tårevåte ballader med møkkete rock’n’roll og andre barske følelser og dynker det hele i et tekstunivers der sliten kjærlighet forsøkes holdt oppe i linjer som dette:

«It’s true what they say
love is a dangerous game
but I love you just the same
as I did when you called me
your baby
»

Dåån.
Magne Johnsen

«Love and curses» er dessverre ikke på Spotify, men det er heldigvis «Time bomb high school» fra 2002.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: