88. Donald Fagen – Morph the cat (2006)

«Morph the cat» er Donald Fagens tredje soloskive og presenteres hele 13 år etter den forrige, «Kamakiriad». Som del av et musikalsk trekløver plasserer «Morph the cat» seg kvalitetsmessig godt mellom «The nightfly» (1982) og «Kamakiriad» (1993). Om Fagen noen gang vil klare å overgå «The nightfly», tviler jeg på, men det spiller heller ingen rolle. Musikken han lager, er som alltid upåklagelig.

Med «The nightfly» ga Donald Fagen oss et sofistikert hipsterblikk på åttitallet. Med nittitallets «Kamakiriad» befant han seg i et spenn mellom det komfortabelt modne og midtlivskrisen, og med «Morph the cat» har Fagen for alvor omfavnet sin alder og sine skjeive betraktninger av tilværelsen.

Musikalsk spinner denne skiva videre på lydbildet som har definert Donald Fagen (og Steely Dan) fra starten av. Jazz, rock og soul blandes sammen på en måte som – uten negative konnotasjoner – må kunne kalles «adult contemporary». Med andre ord serveres vi sarkastisk, kompleks og behagelig musikk i særklasse – overprodusert til det nesten uutholdelige, som alltid.
Kenneth Dahlgren

«Morph the cat» på Spotify.
Samleliste fra kåringen så langt ligger her.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: