83. At the Drive-In – Relationship of command (2000)

Mange har prøvd å beskrive musikken til At The Drive-In, men de fleste sliter med å bestemme seg. Ikke så rart, for Texas-bandet befinner seg egentlig mer mellom sjangre, enn i dem. Vi er definitivt et sted der indierock blir hardcore, men mest av alt er «Relationship of command» lyden av adrenalin som får utløp i nøyaktig riktig øyeblikk.

Dessverre var gleden kortvarig siden At The Drive-In ble oppløst året etter, i 2001. Hovedpersonene Cedric Bixler-Zavala og Omar Rodriguez-Lopez ville komme seg bort fra moshpiten som dannet seg foran scenen hver gang de hadde konsert og over i noe mer progressivt og rammeløst. Svaret ble Mars Volta, og forholdet mellom rock og kunst ble redefinert.

Likevel var det på «Relationship of command» de låt aller best. Som album er dette noe av det mest komplette jeg har hørt de siste ti årene. Men jeg sliter fremedeles med å plassere musikken. Plata har for mye melodi til å være hardcore, for lite gnål til å være emo, for mye struktur til å være punk og for mye eventyrlyst til å være indierock. Vel, det spiller egentlig ingen rolle. Det viktigste er at «Relationships of command» fyller et viktig rom når vi skal oppsummere de siste ti årene.

Denne plategjennomgangen kommer garantert til å gi deg mange eksempler på plater som passer perfekt på foran peisen, i parken og på nachspiel. Men om du ikke har rukket å bli full ennå, vil jeg anbefale deg å begynne med denne.
Asle Frøkedal

«Relationship of command» på Spotify.
Samleliste fra kåringen så langt på Spotify.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: