62. Hefner – We love the city (2000)

Darren Hayman er en bitter mann. En bitter, kjærlighetssyk mann. En bitter, kjærlighetssyk og kåt mann. I hvert fall om vi skal bruke tekstene Hayman skrev til sitt band Hefner som grunnlag for å si noe som helst om ham.

Det virker som om han nyter bitterheten etter forholdets ende like mye som forholdet selv. Det samme kan sies om kjærligheten det aldri ble noe mer av enn et kjapt ligg i en trang seng en sein fredagskveld. Hayman forkynner den evige, sanne kjærlighet, men bare til kvinnene han har mistet eller ennå ikke fått. Har han dem fortsatt, virker han nesten litt mistroisk. Det må liksom være noe galt med dem, ettersom de ikke blankt avviser ham.

«We love the city» var Hefners tredje album, og kanskje gruppas beste, sammen med de to første. Det er nok gode låter her til å argumentere sterkt for at dette ikke bare er Hefners beste plate, men også et av tiårets beste album – uansett artist. Det var uansett den siste gode bandet de gjorde sammen, siden «Dead media» fra 2001 vanskelig kan omtales som noe annet enn et feilskjær der gruppa la vekk mesteparten av instrumentene til fordel for analogsynther og trommemaskiner.

Dessverre var det få som fikk med seg Hefner mens bandet fortsatt eksisterte. Darren Hayman lager fortsatt finfine soloplater – men de som var heldige nok til å snuble over dem, er stort sett enige om at det var et fabelaktig band som ble kraftig oversett. «We love the city» er et godt sted å begynne for de som ikke kjenner til gruppa – og et gledelig gjenhør for den som ikke har hørt Hefner en stund.
Thomas C. Flåten

«We love the city» på Spotify.
Samleliste fra kåringen så langt på Spotify.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: