47. The Handsome Family – In the air (2000)

«But darling don’t you know
it’s only human to want to kill a beautiful thing
»

The Handsome Family er den kanskje skumleste duoen i verden.

Brett og Rennie Sparks gir deg countrymusikk med tekster som er så mørke av tristesse, død (både for egen og andres hånd) og fordervelse at det er grusomt godt å høre på. Nesten som med spøkelseshistorier – The Handsome Family har flere av dem – er det som om du helst vil gå din vei fordi du ikke vil høre mer, men du klarer det ikke på grunn av fascinasjonen for det morbide og skumle.

Det er noe eget med countryballader, og svært få synger dem bedre enn Brett og Rennie Sparks. Til lyden av steelgitar, munnspill og kanskje til og med ei fele, synger Brett like lengtende om døden som om kvinner. Så lengtende at man iblant blir litt redd for ham. Har han det bra med seg selv?

«In the air» kan kanskje framstå som The Handsome Familys letteste og lyseste plate, men her skal man ikke stole på førsteinntrykket. Det drypper blod av nesten hver eneste sang, linjene er skrevet i rødt og alt er minst like håpløst, mørkt og trist som alltid. Ofte er de grusomste tekstene gjemt bak tilsynelatende lystige countrymelodier, og det er nettopp disse kontrastene som gjør bandet så spennende, i tillegg til at det behersker countrysjangeren bedre enn de aller fleste.
Thomas C. Flåten

«In the air» på Spotify.
Samleliste fra kåringen så langt på Spotify.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: