42. Broken Social Scene – You forgot it in people (2002)

Jeg husker anmeldelsen på Pitchfork av denne plata som om jeg leste den for første gang i går.

Den handlet om hvordan man som anmelder kjemper seg gjennom stabel på stabel med promoplater, i håp om å finne en eller annen juvel som gjør det hele verdt all strevet. Slik er det med «You forgot it in people». Broken Social Scene kom ut fra det store intet og besto av en haug medlemmer fra en haug ulike band, som spilte en haug ulike instrumenter. Aldri har jeg sett flere personer på en scene enn da Broken Social Scene fylte lille John Dee til randen etter utgivelsen av den selvtitulerte oppfølgerplata.

Musikalsk sett er ikke «You forgot it in people» lett å sjangerfeste. Førstesporet ”Capture the flag” er en saktegående, ambient instrumentallåt, mens bandet deretter lar gitarene runge i ”KC Accidental”. De ulike medlemmene bytter både på å synge, samt spille de utallige instrumentene, noe som ville fått moren til Forrest Gump til å beskrive plata som ”a box of chocolates: You never know what you’re gonna get”.

Personlig gikk tankene mine ti år tilbake i tid, til Pavements debutplate ”Slanted & Enchanted” fra 1992. Likevel var det ”Anthem for a seventeen year old girl” som utmerket seg aller mest i livet mitt våren 2003. Låta drives fram av Emily Haines naive og barnlige stemme, sparsommelig akkompagnert av strykere, mens hun tretten ganger repeterer på hypnotiserende vis:

Park that car,
drop that phone,
sleep on the floor,
dream about me”

Utover 2000-tallet har både Emily Haines, Leslie Feist og Kevin Drew gjort seg bemerket med soloutgivelser. Men aldri var de bedre enn da de sammen gjorde ”You forgot it in people”.
Erik Hansen

«You forgot it in people» er dessverre ikke tilgjengelig på Spotify.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: