37. The Wrens – The meadowlands (2003)

Det er mange, mange passasjer med indie-ekstase på «The meadowlands»: Når Twin Peaks gitaren brygger opp til storm mot slutten av «Happy». Refrengene på «This boy is exhausted» og «She sends kisses». Hele «A faster gun».

Gitarlyden på «Per second second», eller «Boys you won’t».

Det er i det hele tatt fryktelig mye god gitarlyd på denne plata. Det kan virke som de under plateinnspillingen konstant har skrudd og kombinert og testet og finslipt gitarlyder. Fra de vakre, klokkeklare lydene i for eksempel «Hopeless» til den bråstygge introen på «Everyone chooses sides» er det tydelig at dette ikke er tilfeldig satt sammen.

Slik kan det vel fort gå når man bruker fire år på å spille inn plata, mens tre fjerdedeler av bandet bor i samme hus, hvor stua til alt overmål er studio.

«The meadowlands» er et bittert oppgjør med verden, hvor alt er håpløst, jentene alltid stikker av, man er konstant deppa, og faen ta hele jævla verden. Når det er utført så melodisk og så smart, samtidig som det hele tiden er både utilgjengelig og utrolig fengende, er dette det aller beste i verden å høre på.

Og avslutningen, rolige «This is not what you had planned», avslutter det hele med et primalhyl så overraskende og fantastisk at det ikke gjør noe at jeg nettopp avslørte det.
Morten Krane

«The meadowlands» på Spotify.
Samleliste fra kåringen så langt på Spotify.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: