30. Drive-By Truckers – The dirty south (2004)

Welcome to The Mythological South…

Noen av historiene Drive-By Truckers forteller på denne plata, skjedde for ei tid tilbake. Mange stammer fra rundt midten av 70-tallet, eller tidlig på 80-tallet. Noe er femti år gammel folklore. Noe skjedde i går kveld.

Men gruppa var der, på plassen, da det hendte.

Drive-By Truckers sier det som regel best selv. Bandet har de beste forutsetningene for å tegne et bilde av «The dirty south» – sørstatene på godt og vondt – og gjør det med stort hjerte, elektriske gitarer og tre jevngode stemmer som rager over det meste – og de fleste.

Patterson Hood, som må anses som lederen i gruppa, er sønn av David Hood, den legendariske Muscle Shoals-bassisten som spilte med alle fra Elvis Presley til James Carr. Mike Cooley oppdaget rocken etter at foreldrene tok ham med på konsert med Carl Perkins på The Hayloft Opry i downtown Tuscumbia. Noen år seinere sto han tilfeldigvis utenfor Graceland da ambulansen kjørte Elvis bort. Jason Isbell og Shonna Tucker vokste opp noen få mil fra hverandre, til lyden av Johnny Cash og bluegrass.

Drive-By Truckers har alt som skal til for å fortelle oss om stakkars Richard Manuel, sanden på Iwo Jima, den eneste mannen som Jerry Lee kalte «sir», tornadoen som blåste taket av skolehuset i McGee Town og legenden om sheriff Buford Pusser.

Drive-By Truckers har vært der. Og de kan ta deg med dit, hvis du bare vil.

«So turn it up to 10 and rip off the knob«.
Ingve Aalbu

«The dirty south» er ikke tilgjengelig på Spotify.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: