10. Bonnie ‘Prince’ Billy – Ease down the road (2001)

«Ease down the road» var Will Oldhams andre album under navnet Bonnie ‘Prince’ Billy. Det første, «I see a darkness» var et av nittitallets aller beste, og her fortsetter han i samme spor. Den eneste merkbare forskjellen er at der førsteplata var en mørk og vakker plate om døden, har Oldham her løftet blikket fra bakken og opp til sin egen kuk. «Ease down the road» er en av de skitneste samlingene snuskelåter som ikke er utgitt av R. Kelly de siste ti åra. Det var absolutt uventet kost fra den lille indiehelten. Hjulbeinte småtasser med sparsom hårvekst på toppen av hodet skal liksom ikke gi ut puleplater.

Det kunne selvsagt ikke Will Oldham brydd seg mindre om, så han ga oss «Ease down the road», som er full av sex i de fleste former – alt tonesatt og arrangert i sedvanlig skakk Will Oldham-stil.

Ikke bare ga Will Oldham ut sin nest beste plate i 2001, han ga også ut en av de aller beste platene hele tiåret. I samme slengen sørget han for at indiegutter og -jenter fikk noe annet enn klam soveromssoul eller liksom-intellektuelle soveromspoeter å sette på når de skulle vrenge av seg hipsterklærne sine for å ha seg litt. Takk for det, Will.

Oldhams neste Bonnie ‘Prince’ Billy-album var også av skyhøy kvalitet og handlet i sin helhet om øm kjærlighet. Død, rå sex og øm kjærlighet. Ikke dårlige temaer for tre fortløpende plater. Han tok for seg det viktigste først, kan du si. Etter dette ble Oldham gradvis mindre interressant i takt med at utgivelsene i større og større grad mistet den nakne nerven han hadde hatt fram til midten av 00-tallet.
Thomas C. Flåten

«Ease down the road» finnes, i likhet med Will Oldhams øvrige katalog, dessverre ikke på Spotify.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: